Vuoden 2015 Seminaari

MITÄ VÄLITTÄMINEN TÄNÄÄN TARKOITTAA?

Who Cares ry järjesti 29.9.2015 yhteistyössä Kuopion kaupungin, Kuopion kaupunginteatterin ja Itä-Suomen poliisin kanssa Who Cares – seminaarin. Seminaari lujittaa entisestään taidelaitoksen, poliisin ja kolmannen sektorin tämäntyyppistä yhteistyötä, joka on valtakunnallisestikin uutta ja merkittävää.

Seminaarin kohderyhminä olivat kaikki asiasta kiinnostuneet, mutta etenkin lasten ja nuorten kanssa työskentelevät alan ammattilaiset. Päivän aikana pohdittiin välittämistä tässä ajassa ja paikassa. Erityisesti näinä aikoina välittäminen koskettaa ja Kuopion kaupunginteatteri täyttyikin ilmoittautuneista lähes hetkessä. Mukana oli lähes 400 osallistujaa useamman maakunnan alueelta.

Luennoitsijoiksi olivat näyttelijä Pirkka- Pekka Petelius, nettipoliisi Marko ”Fobba” Forss, dosentti ja Tallinnan yliopiston nuorisotyön lehtori Lasse Siurala, Helsingin poliisilaitoksen viestintäjohtaja- ylikomisario Juha Hakola, onnellinen optimisti Merja Leppälä, Itä-Suomen aluehallintoviraston ylitarkastaja Kari Lehtola, näyttelijä ja KOMMANDOn taiteellinen suunnittelija Virpi Rautsiala, Kuopion kaupungin markkinointijohtaja Kirsi Soininen ja Savon Sanomien päätoimittaja Jari Tourunen.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on tuonut esille, että ” välittäminen on jokaisen asia, eikä sitä voi ulkoistaa”. Who cares ry:n ydinteema on turvallisuus, välittäminen ja syrjäytymisen ehkäisy; välittäminen itsestä, ympäristöstä ja kanssaihmisistä. Luentojen rinnalla päivän teemoihin eläydyttiin esittävän taiteen keinoin, jolloin näyttämön valtaavat KOMMANDO, nuoret ja aikuiset kulttuuritoimijat.

Who Caresin toiminta nojaa yhteistyöhön ja erilaiset toimijat voivat yhdistää voimavaransa ja pyrkimyksensä Who Caresin kautta löytyvien kontaktien ja toimintojen kautta. Positiivista on ollut se se, että useat eri yhteistyötahot ja yritykset ovat halunneet olla mukana Who Cares tapahtumayhteistyössä. Seminaari varattiin täyteen lähes kahdessa viikossa. Järjestettävän seminaarin mahdollinen tuotto käytetään lyhentämättömänä Who Cares ry:n akuuttiin toimintaan.

 

 Tapahtuman toteutuksen takana ovat:

Eero Wetzell
Who Cares ry,
puheenjohtaja
Marko Kilpi
kirjailija,
poliisi
Virpi Rautsiala
näyttelijä,
Kommandon
taiteellinen suunnittelija
Arto Tynkkynen
poliisi

Lisätietoja: eero.wetzell@pp.inet.fi, p. 050 381 6735