Vuoden 2015 esiintyjät

TÄSSÄPÄ HIUKAN TIETOJA ESIINTYJISTÄ

2 Tilaisuuden juontavat

näyttelijä Virpi Rautsiala ja
ex. poliisi Eero Wetzell.

LUVASSA ON PALJON YLLÄTYKSIÄ!kuopio_lupa
1
3 Lasse Siurala
Koska Lasse on hiukan Kuopion torikahviloissa tuntemattomampi persoona, niin siksi hänestä hiukan useampi rivi. Lasse Siurala on Aalto yliopiston dosentti, entinen Euroopan Neuvoston Nuoriso- ja urheilu yleisosaston johtaja ja entinen Helsingin kaupungin nuorisotoimen johtaja. Nykyään hän toimii Tallinnan Yliopiston nuorisotyön lehtorina ja Suomen suurimpien kaupunkien (27, ml Kuopio) nuorisotoimenjohtajien verkoston (Kanuuna) erityisavustajana. Hän on myös “Think Tank on European Youth Policies” –nimisen aivoriihen jäsen ja ”InterCity Youth” –nimisen Eurooppalaisen nuorisotoimenjohtajien verkoston hallituksen jäsen. Lasse on kirjoittanut runsaasti nuorisotyöstä ja nuorisopolitiikasta.
Parhaillaan hän toimittaa kirjaa Eurooppalaisen nuorisotyön historiasta.Lasse on naimisissa (3 lasta), käy punttisalilla, pelaa tennistä, juoksee sienien perässä – ja arvostaa kuopiolaista nuorisotyötä.Who cares – seminaarissa Kuopiossa Lasse puhuu välittämisestä, sosiaalisesta vastuusta, yhteisöllisyydestä, yksilöllisyydestä, nuorten omasta toimijuudesta; miten vastuu nuorista jakautuu yksilöille, perheille, yhteisöille ja yhteiskunnalle? Mihin maailma on tässä suhteessa menossa? Miten voidaan tukea nuorten omaa vastuunottoaan?
Kirsi Soininen
Kuopion kaupungin markkinointijohtaja kertoo miten osana markkinointiaan, voi kaupunki tarttua tärkeään kiusaamisen vastaiseen teemaan ja sponsorointiyhteistyöllä tehdä jotain
merkityksellisempääkin kuin vain logonäkyvyyttä. Kuopiossa sosiaalisen markkinoinnin keinoin pyritään tekemään hyvää monella tasolla.
5 Juha Hakola
Ylikomisario Juha Hakola on mies joka on monessa liemessä keitetty poliisi. Hänellä on takanaan poliisin päällystötutkinnon lisäksi hallintotieteiden maisterin paperit. Tällä hetkellä hän toimii Helsingin poliisilaitoksen viestintäyksikön päällikkönä. Sitä ennen hän on ehtinyt poliisissa toimia mm. poliisin johtokeskusyksikön päällikkönä, huumerikostutkinnassa tutkinnanjohtajana. Sen lisäksi Juha Hakola on ollut vahvasti mukana kunnallispolitiikassa ja kansanedustajana useissa eri valiokunnissa.Vapaa -aikanaan Hakola harrastaa golfia. Lisäksi hän on aktiivisesti mukana autourheilun ja jääkiekkoilun järjestötoiminnassa, sekä Helsingin
jääkiekkoerotuomaritoiminnassa.Seminaarissa hän paneutuu muutamaan erilliseen tapaukseen ja valottaa miksi tiedottaminen on tehtävä keskitetysti. Ehkäpä saamme vastauksen myös sosiaalisen median tuomiin haasteisiin tiedottamisessa.
6 Pirkka-Pekka Petelius
Vuonna 1953 syntynyt näyttelijälegenda, joka on jättänyt lähtemättömän jälkensä niin komiikan kuin vakavan draamankin saralla. Petelius on hyvin tunnettu myös sävykkäänä laulajana ja kyvykkäänä sanoittajana. Taiteilun lisäksi Petelius on arvostettu luontoasiantuntija
ja hänen herkkyytensä luonnon kuin elämän suhteen ovat ainutlaatuisella tasolla.Nähtäväksi ja kuultavaksi jää mihin hän meitä todella motivoi, linnunpönttöjen tekoon, liito-oravien suojeluun, keskinäiseen välittämiseen, vai huumorin merkitykseen jaksamisessa. Häneltä voi odottaa mitä vain.
7 Jari Tourunen
Vuonna 1963 syntynyt monipuolista liikuntaa harrastava erittäin kilpailuhenkinen Savon Sanomien päätoimittaja ja toimitusjohtaja. Tourunen on uudistushenkinen johtaja, joka on tottunut reagoimaan uudistuksiin nopeasti. Hän korostaa visioiden tärkeyttä ja, että niitä tavoitellessa on oltava valmis menemään loppuun saakka.Tilaisuudessa kysymme mm. rahastaako media ikävillä asioilla. Missä kulkee journalistin raja inhimillisyyden ja tiedottamisen suhteen?
8 Maire ja Tane
Työhyvinvointi-, tyyli- ja parisuhdekonsultti Maire Östman ja avomiehensä ylikonstaapeli Tauno ”Tane” Tuupanen tuovat tilaisuuteen näkemyksiä mm. perhe-elämän todellisuudesta.
Merja Leppälä
Nainen, jonka elämä muuttui 23.12.1993. Vastaantuleva auto törmäsi Merjan autoon.
Tuli avioero ja paljon asioita, jotka muuttivat nuoren naisen elämän tulevaisuuden suunnitelmia.Merja on kaikesta huolimatta virkeä nainen ja hän on ollut mukana kunnallispolitiikassa, seurakunnan ja monien muiden tahojen luottamustehtävissä. Erittäin tärkeänä hän kokee toimensa muiden selkäydinvammaisten tukihenkilönä, jolloin vaivat puolittuvat. Eli hän on ollut vireä vapaaehtoistoimija erilaisissa liikuntaesteisten luottamustehtävissä.Elämä ei ole kaikkiaan mustaa, sillä hän iloitsee uudesta avioliitostaan ja 16-vuotiaan tyttärensä saavutuksista. Elämä on siis haasteita täynnä. Kaikki ei pääty yhteen törmäykseen.Seminaarissa pureudumme hänen kanssaan vihaan, anteeksiantoon ja asioiden ennaltaehkäisyyn. Eli hänellä on syvä tuntemus siitä miten äkillinen tapahtuma voi muuttaa elämää ja mitenkä sen kanssa voi elää.
10 Marko Forss, nettipoliisi
Ylikonstaapeli Marko ”Fobba” Forss on uraauurtava poliisi nettimaailmassa. Hän on pistänyt itsensä oikeasti likoon sen maailman hyvien ja huonojen puolien eteen. On vastannut kysymyksiin, ennalta ehkäisyt rikoksia ja puuttunut niihin. Sen lisäksi hän on hyvin näkyvästi tuonut aiheeseen liittyviä kipeitä asioita tuonut esille mediassa.Hänet on palkittu vuoden yhteistyötekopakinolla 2009 sekä valittiin vuoden poliisiksi 2011. Seminaarissa hän tuo esille sosiaalisen median iloja murheita. Mihin kiinnittää
huomiota!
11 Kari Lehtola
Boostia hyvinvointiosaamiseen – siilopoteroista yhteistoimintaan.Viimeistään nyt julkisen talouden säästöpaineissa olisi ymmärrettävä, että kansalaisten hyvinvoinnin edistäminen kuuluu kaikkien hallinnonalojen vastuulle. Julkisen hallinnon, III sektorin sekä IV sektorin – kansalaisten – yhdessä toteuttama kumppanuus ja monialainen yhteistyö ovat lähtökohdat kestävän hyvinvointiyhteiskunnan rakentamiselle. Tulevaisuuden voittajia ovat kunnat ja yhteisöt, jotka lähtevät määrätietoisesti kehittämään omaa hyvinvointiosaamistaan.Kari Lehtola toimii opetustoimen ylitarkastajana Itä-Suomen aluehallintovirastossa. Lehtolalla on laaja kokemus sekä arjen koulutyöstä että kunta- ja valtiohallinnon toimintatavoista. Lehtola on aktiivinen ja rohkea sivistyspoliittinen vaikuttaja. Hän on saanut useita tunnustuksia työstään. Tammikuussa hänelle myönnettiin
merkittävä valtakunnallinen Vuoden 2014 koulutusvaikuttaja -tunnustus. Tunnustuksen perusteluissa todetaan muuan muassa: ”Kari Lehtola on antanut kasvot koulutusta ja lasten oikeuksia puolustavalle viranomaiselle”.
12 Marko Kilpi ja poliisibändi
Löytääkö kirjailija / poliisi Marko Kilpi tilaisuuteen kokonaisen bändin, vai joutuuko hän vetämään session yksin. Siinä punnitaan ystävyys. Ainakin Timo Halonen Iisalmesta ja tietenkin Tuupas Tane ovat luvanneet tukea kitaristia. Eli todellista sulosaundia tiedossa.
Muut esiintyjät pidetään yllätyksinä!
Ja niistä yllätyksistä vastaavat nuoret!
14 Virpi Rautsiala
Virpi on Kuopion Kaupungin teatterin näyttelijä, joka toimii Kommando -ryhmän taiteellisena suunnittelijana. Eli Kommandon tointaan kuuluu erilainen yhteistyö teatterin taholta mm. nuorten suuntaan. Virpi mm. valmistelee nämä tämän tilaisuuden nuorten esitykset.